Bérletvásárlás


Bajor Gizi bérlet

Bérlethez tartozó előadások
A revizor
Nagyszínház
Anconai szerelmesek
Nagyszínház
Gyilkosság meghirdetve
Nagyszínház
Lady Oscar*
Nagyszínház
Országúton
Nagyszínház
Tóték*
Nagyszínház

Navigáció


Árkategóriák


  • Nem elérhető helyek
  • Ön által választott helyek

Válassza ki ülőhelyét!


Kérem várjon!...
Nagyításhoz tartsa lenyomva a Ctrl gombot és görgessen az egérrel.
0  Jegy:  0 Ft
Vissza

Fenyő Miklós - Tasnádi István: Made in Hungária
musical  

Rendező: Halasi Imre 

Nagyszínpad

A hatvanas évek elején ki - majd visszadisszidál egy tipikusan angyalföldi család: Fenyőék. 

A fiatal Mikibe eddigre mélyen beleívódott mindaz, ami egy tizenévesnek Amerikát jelentheti: a rágó, a Marlboro, a hawaii ing, a Ballantines és mindenek előtt a rock and roll. 

A kinti élmények és egy megszállott lemezgyűjtő rádióműszerész hatására elhatározza: zenekart alapít. 

Cipős dobozból, éjjeli szekrényből erősítőt eszkábálnak, s már nem is kell más, csak néhány jó haver, hogy a Szent István parkban, a Fémmunkás próbatermében, a Tisza utcai utcabálon feldübörögjön a Viva rock and roll. És létrejött a Hungária. 

Számaikban Angyalföld csodálatos metamorfózison megy át: fényárban úszó utcáin kifényesített Chevyk hasítanak, a szél pálmafákat ráz, és minden utcasarkon hotelek, bárok várják a betérő jampikat...

 

Tamási Áron: Énekes madár
szerelmes játék

Rendező: Tege Antal

Nagyszínpad

Az Énekes madár című szerelmes játék Tamási Áron egyik legszebb története: boldogságkeresés, szerelemkeresés, ég s föld közt lebegés. 

Szereplői mi magunk vagyunk. Székely népi játék az emberi tisztaság és az igaz szerelem diadala az irigység, és a jót mindenáron elpusztítani akaró erők felett. 

Olyan tündérmese, melyben a zene, a humor, a könnyes kacagás, az édes évődés, a szárnyaló szerelem mögött fájdalmasan nevetséges, örök érvényű szánalmas emberi sorsok és cselekedetek rejtőznek. 

A világ és az ember ma ugyanúgy működik, mint Tamási Áron 1933-ban írt művében, azzal a különbséggel, hogy itt a csodák meg is történnek.  

"S mikor azon a nyári szombat este mi egymásra néztünk, úgy egy kicsit jobban, akkor én már tudtam s ő is immár tudta, hogy együtt kerülünk fel a Göncöl szekerire." 

 

Joseph Stein - John Kander - Fred Ebb: Zorba, a görög
musical

Rendező: Radó Denise

Nagyszínpad

"Táncolni kell, Uram. A zene meg majd csak megjön valahonnan."

Zorbától az író megtanulja, hogy mi is az a pozitív gondolkodás: mindig az élet napos oldalát kell nézni. A mindig optimista görög örömében és bánatában is egyet tesz: táncol. 

Amikor a városba küldik beszerző körútra, az összes pénzt elveri, de mindenkinek hoz ajándékot.

Bármibe kezd is, mindent intenzíven és teljes odaadással csinál.

Az írónak Zorba nem hoz szerencsét. Először a bánya omlik be, aztán a görög világmegváltó ötlete, a fakitermelő vállalkozás is befuccsol. 

A rönkfa szállítására a hegyoldalba épített drótpálya mindenestül összeomlik, maga alá temetve az író összes megtakarított pénzét.

Az író azonban kap cserébe valami sokkal fontosabbat: elsajátítja az életigenlés - a pozitív gondolkodás - filozófiáját. A romok alatt már ő javasolja: „Táncoljunk!”

És itt az egyik klasszikus jelenete következik: a két üres zsebű férfi a tengerparton egy őrült szirtakit jár, teljesen megfeledkezve a percekkel korábban történt katasztrófáról. Hiszen ahogy Zorba mondja: „Ha tele van, mit tehet mást az ember? Táncol.”

 

Szűcs István - Bella István - Zalán Tibor: Drakula
horrorrockopera

Rendező: Seregi Zoltán

Nagyszínpad

Drakula története hosszú évtizedek óta foglalkoztatja az embereket. Nem véletlen, hogy rengeteg feldolgozás született e témában filmen, színpadon egyaránt.

Zalán Tibor és Seregi Zoltán egy 2000-es évekbeli rockopera pályázatra - az azóta elhunyt kiváló költő Bella István verseivel - készült történetét részben újraírva, dramaturgiai kiegészítésekkel fogalmazza színpadra a vérszívó gróf történetét. 

A „horrorrockopera” zeneszerzője pedig Szűts István, a Kormorán együttes billentyűse. 

A horror rockopera a műfaj jellegzetes kritériumai mellett a magyar-román együttélés konfliktusaira hegyezi ki a történetet mintegy megelőlegezve a magyarság későbbi történelmi traumáját, rámutatva olyan korábbi vallási, ideológiai küzdelmekre és politikai eseményekre amelyek „megágyaztak” a történelmi Magyarország szétdarabolását.

 

Szabó Magda: Az ajtó
színmű

Rendező: Kiss József

Sík Ferenc Kamaraszínház

Az ismert regény dramatizált változata valós történet, melyben Szabó Magda életének megrendítően szép epizódja elevenedik meg. 

Az írónő Szeredás Emerenc alakján keresztül szenvedélyesen, de rendkívül pontos megfigyelésekkel a tarsolyában vall a magányról, az eltitkolt lelki sebekről, a szabadságról, a szeretetről,

bűnről és a megbocsátásról.

 

Neil Simon: Furcsa pár (női változat)
vígjáték

Rendező: Katkó Ferenc

Sík Ferenc Kamaraszínház

A női barátság és összetartás igazi misztérium…

Főleg a férfiaknak. Hát még, ha a szóban forgó páros egyik tagja válik, és nincs, hol meghúzza magát. 

Milyen jó, hogy van kire főzni, hasznossá tehetjük magunkat, kiélhetjük lakberendezői képességeinket és a barátnőnk, habár egyik képességünkre sem kíváncsi, mégis megtűr. 

A pedáns és hipochonder nő és az életvidám és rendetlen csaj barátságát tényleg semmi nem tudja megzavarni… vagy mégis? 

Két spanyol macsó és néhány féltékeny barátnő a legerősebb szövetséget is képes megingatni.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!